Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen
Kijk eens bij onze pareltjes en laat je inspireren door andere redacties!
naar onze nieuwtjes pagina
Inloggen

Kerst vossenjacht

Protestantse Gemeente Zutphen

Een vossenjacht is een speurtocht waarbij kinderen op zoek gaan naar vossen. Dit zijn nogal opvallend verkleedde figuranten die in dit geval een personage uit het kerstverhaal voorstellen, zoals Maria, een koning, een engel, etc.

Verdeel een grote groep kinderen in meerdere kleine groepjes. Geef ieder groepje een formuliertje waarop de vossen staan die ze moeten vinden. De kinderen gaan op zoek naar de vossen. Dit kunnen zij doen door aan mensen te vragen of zij een vos hebben gezien, of misschien zelf een kerstvos zijn. Al speurend vinden de groepjes alle figuranten en zetten kruisjes op hun formulier. Laat de groepjes steeds na enkele minuten vertrekken. Wie heeft binnen de kortste tijd de meeste kerstvossen gevonden? De hele groep verdient een lekkere beker chocolademelk en het winnende groepje krijgt een extra kerstkransje!

Idee: Irma Pijpers, dominee in Zutphen

Hoe organiseer je een vossenjacht?
Double-click to edit button text.

Lees meer

Week-up met De Zalige Zalm

Wil je aan het begin van iedere week een fris kerk-idee of praktisch advies in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze inspirerende weekstarter en laat je maandagochtend stralen!
crosscross-circle